Groen overtuigend winnaar TV West debat

Voor het eerst heeft Harry Groen zijn opponent Henri Lenferink in een peiling verslagen. TV West zond gisteren een debat uit tussen de twee Leidse burgemeesters-kandidaten. Aan de uitzending was een SMS-actie gekoppeld. Daarmee konden luisteraars en kijkers hun voorkeur voor één van beiden kenbaar maken. Harry Groen haalde 79% van de stemmen en Henri Lenferink 21%. West maakt bij de uitslag zelf wel een kanttekening: “Het aantal reacties was aan de lage kant, waardoor de uitslag niet representatief is”. Hoeveel mensen er per SMS hebben gestemd is niet bekend gemaakt.

Groen reageerde vanmorgen verheugd op het resultaat en zegt de dag van morgen met vertrouwen tegemoet te zien: “Het debat bracht met name het verschil in bestuursstijl naar voren. Ik pleit voor duidelijke prestatieafspraken en het herwinnen van het vertrouwen in de Leidse politiek, Lenferink wil dergelijke afspraken slechts maken onder allerlei randvoorwaarden”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×