Edgard Creemers (2e op de 10 km) achter Eelco de Voogt (winnaar van de 15 km).

Recordaantal deelnemers Voorschotenloop

De 8e Voorschotenloop trok, geholpen door schitterend weer, een record aantal lopers naar het plaatselijke sportpark. Alleen al op de 5, 10 en 15 kilometer, meetellend voor het Zorg & Zekerheid circuit, bereikten meer dan 1000 deelnemers de finishlijn. Aan de jeugdlopen over 1,25 en 2,5 kilometer namen ook nog eens een paar honderd atleten-in-de-dop deel. In totaal kwamen meer dan 100 leden van Leiden Atletiek in actie in Voorschoten.

Op de 5 kilometer won Leny van der Plas haar 3e wedstrijd voor het circuit. Met een knappe tijd van 18.58 bleef de Katwijkse superveterane de concurrentie anderhalve minuut voor. Vanwege chronische knieproblemen gaat Van der Plas het rustiger aan doen, maar in deze vorm laat ze het Zorg en Zekerheid circuit zeker niet schieten. Bij de mannen maar liefst 7 Leiden Atletiek atleten in de top 10 op de kortste afstand, maar de winst ging aan hun neus voorbij. Albert Beekhuizen van The Hague Road Runners was de snelste in 15.26, op 11 seconden gevolgd door Pascal Noort en Michiel Molevelt.

Wat Leny van der Plas lukte, lukte Edgard Creemers niet op de 10 kilometer. Na winst in Leiden en Uithoorn moest hij nu zijn meerdere erkennen in Hakim Najib van Haag Atletiek. Creemers ging mee in de slipstream van de snelle Eelco de Voogt, winnaar van de 15 kilometer, maar kon de voorsprong op Najib niet vasthouden. Met een tijd van 32.23 en een tweede plaats blijft de atleet van Bram Wassenaar wel eerste in het circuitklassement, voor de ditmaal niet aanwezige Hans Wubben uit Alphen aan de Rijn. Derde op de 10 kilometer was veteraan Willem Boon uit Voorhout met 32.54. Bij de dames geen Leiden Atletiek atlete op het podium. Monique Bruins van Haag Atletiek profiteert nog van haar stage in Kenya en won nu in een snelle tijd van 36.20. Sylvia de Vries was de beste Leidse op een 6e plaats met een persoonlijk record van 41.01.

Achter de genoemde De Voogt (47.11) en Roché Silvius (HRR, 49.47) mocht Henk van Velzen uit Warmond als 3e plaats nemen op het podium. Met een tijd van 50.35 was de 50-er ook ruim sneller dan alle 40-ers op de langste circuitafstand. Bij de dames was Trudy Rotteveel uit Sassenheim met 59.44 de beste.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×