Grote verkeerscontrole in Zuid-West

De politie heeft gisteren samen met het Regionaal Verkeershandhavingsteam een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Deze was met name gericht op het dragen van de veiligheidsgordels, de helm en het gebruik van alcohol. In totaal werden zes motorrijders en twaalf agenten ingezet.

Er werden 75 processen verbaal opgemaakt. 39 voor het niet dragen van de gordel, tien voor het niet dragen van de helm, zes voor niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, vijf voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, zes voor het overschrijden van de constructiesnelheid (te hoog vermogen).

Verder waren er processen verbaal voor rijden door rood licht, onverzekerde bromfietsen, het voeren van de onjuiste oranje/gele plaat en technische mankementen aan bromfietsen. Naast deze processen verbaal zijn er nog zes bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De hoogstgemeten waarde was 585 ug/l. Er werden 388 blaastesten afgenomen.

Op de Doctor Lelylaan is een 40-jarige Leidenaar met een scooter aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit op 455 ug/l. Bovendien had de scooter geen bromfietsplaatje en had de man geen certificaat of rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.Een 44-jarige automobilist uit Rijswijk kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur. Zijn ademanalyse wees 460 ug/l uit.

Op de Einsteinweg hield de politie een 53-jarige man uit Leiden aan. Zijn ademanalyse wees 585 ug/l uit. Hij kreeg een proces verbaal, een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De controle werd gehouen tussen 13.30 en 22.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×