Maase en Van Duijvenvoorde kampioenen bij marathon

Kamiel Maase en Jaap van Duijvenvoorde van Leiden Atletiek zijn in Rotterdam beide Nederlands kampioen geworden op de marathon. Maase was met een tijd van 2.10.28 ruimschoots de snelste bij de senioren, terwijl zijn clubgenoot Van Duijvenvoorde kampioen werd bij de veteranen. Twee kampioenen, maar ongetwijfeld met een verschillend gevoel over hun race. Tot 25 kilometer verliep de wedstrijd precies zoals Maase zich gewenst had. Met kilometertijden van 3 minuten en 3 seconden zat hij perfect op het gewenste schema dat hem naar een tijd onder het Nederlands record van 2.09.01 zou brengen. Bij de tussentijd na 30 kilometer bleek al dat dat tempo niet vastgehouden kon worden en toen de Marokkaan Charib aan een opmars begon richting kopgroep, kon Maase deze in principe ideale gangmaker niet volgen.

De laatste 10 kilometer legde de pupil van Bram Wassenaar solo af. Hij stortte niet in zoals de Nederlandse nummer twee Luc Krotwaar, maar het Nederlands record en een persoonlijk record zag hij uit zijn vingers glippen. De Nederlandse titel en plaatsing voor de Olympische Spelen in Athene waren slechts een schrale troost.

Waar Maase er niet in slaagde om het verval in de tweede helft van de marathon te beperken, slaagde Jaap van Duijvenvoorde er zelfs in om het tweede deel sneller af te leggen (1.13.38 en 1.12.55). Met een eindtijd van
2.27.03 was de inwoner van Leiden 25e in totaal, snelste Nederlandse veteraan en 31 tellen sneller dan vorig jaar.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×