Witte tulp naar Pim Fortuyn vernoemd

Een nieuwe witte tulp is dinsdag vernoemd naar de vorig jaar doodgeschoten politicus Pim Fortuyn. De doopplechtigheid vond dinsdagmiddag plaats in De Keukenhof in Lisse en werd bijgewoond door familie en vrienden.

Fortuyns neefje Erik en nichtje Jorana verrichtten de officiële handeling. Na het lezen van een oorkonde overgoten zij de nieuwe tulp met champagne. De tulp is afkomstig van het bedrijf Tomorrow’s Tulips uit Aalsmeer. De erfgenamen van Pim Fortuyn gaven dit bedrijf toestemming de naam Pim Fortuyn te verbinden aan deze witte tulp. Uit respect voor de politicus draagt deAalsmeerse onderneming een deel van de royalty’s af aan de Stichting Pim Fortuyn Foundation in Rotterdam.

De witte tulp ‘Pim Fortuyn’ is een zaailing uit de gele tulp ‘Yokohama’, volgens kenners het succesvolste tulpenras tot op heden. De tulp is goed bestand tegen ziektes en staat garant voor razendsnelle groei. ,,Net als Pim”, aldus een van de aanwezigen bij de plechtigheid.

Van het ras is in oktober 2000 kilo bollen geplant en zal in juni ongeveer 6000 kilo worden geoogst. De eerste bloemen liggen over twee jaar in de winkel. Een beperkt aantal bollen is speciaal voor 6 mei in bloei gebracht. De tulp is daarom dinsdagavond ook te bewonderen in Rotterdam waar het standbeeld van Pim Fortuyn wordt onthuld. Bij die onthulling deelt defamilie duizend Fortuyn-tulpen uit aan sympathisanten. De bedoeling was dat het beeld van Pim Fortuyn een weekje in De Keukenhof zou komen te staan. De directie van De Keukenhof stak daar evenwel een stokje voor. Ze wil zich op het vlak van religie en politiek neutraal opstellen en gaf geen toestemming.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×