Hoogbejaarde man gepakt wegens doodslag

De politie heeft maandagmiddag een 84-jarige man uit Oegstgeest aangehouden wegens poging tot doodslag op een 51-jarige plaatsgenoot. De twee kregen op de Haarlemmerweg onenigheid bij het onderling regelen van een kleine aanrijding. De 84-jarige stapte in zijn auto, zijn plaatsgenoot wilde het wegrijden voorkomen en stapte voor de auto. De verdachte reed toch weg en nam zo zijn plaatsgenoot op de motorkap mee.

Bij de verkeerslichten aan de Haarlemmertrekvaart moest de verdachte stoppen en kon het slachtoffer van de motorkap afrollen. Direct opende hij het portier en pakte de autosleutels af. Met deze autosleutels meldde hij zich bij de politie en deed aangifte.

Toen de politie dacht de verdachte bij de verkeerslichten te kunnen arresteren bleek deze met auto en al te zijn verdwenen. Ook op het huisadres was de man niet bereikbaar. ’s Middags meldde hij zich alsnog bij de politie. Deze maakte tegen de verdachte proces-verbaal op voor poging tot doodslag. De auto is inbeslaggenomen en het rijbewijs is ingevorderd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×