Fietstocht naar Westeinderplassen

De afdeling Leiden van de Fietsersbond organiseert zondag een fietstocht naar de Westeinderplassen. Om 10.00 uur is het vertrek vanaf de achterzijde van station Leiden Centraal. De route is ongeveer 65 kilometer.

De route gaat via de Zijlpoort de stad uit. Via Rijpwetering en langs de oevers van het Braassemermeer gaat de tocht dan verder naar de Westeinderplassen. Na een mooie route langs de Amstel en over een oud kerkpad door de Langeraarse plassen keren de fietsers via de Woudsedijk weer terug naar Leiden. Onderweg wordt ook drie keer overgestoken met een pondje.

De bijdrage voor niet-leden is 1 euro. In principe wordt er als groep gefietst, maar individueel fietsen met behulp van een routebeschrijving is ook mogelijk. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Meer informatie bij Eline Molijn:
Telefoon 071-5894333 of leiden@fietsersbond.nl.

De volgende fietstocht is op zondag 3 augustus. De tocht gaat dan naar het watergebied Rottemeren. De tocht van 70 kilometer voert door verschillende polders en langs boerderij het Geertje in Zoeterwoude.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×