Etmaal vol geweld in Leiden

Een 20-jarige vrouw uit Leiden is dinsdagmiddag op de Jan van Goyenkade het slachtoffer geworden van een straatroof. Een nog onbekende man rende langs de vrouw en rukte de schoudertas uit haar hand. De vrouw heeft de achtervolging nog wel ingezet, maar verloor de dader uit het oog. Bij de Witte Rozenstraat vond de vrouw haar tas terug. Daaruit was haar mobiele telefoon gestolen. Om 18.20 uur hield de politie op de Nieuwe Rijn een 43-jarige man uit Leiden aan wegens mishandeling.

De man wordt er van verdacht op de Nieuwe Rijn een 45-jarige Leidenaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en liep daardoor onder meer twee gebroken ribben op. De politie onderzoek de aanleiding van de mishandeling en heeft de verdachte ingesloten.

Afgelopen nacht werden op de Doezastraat een 19-jarige en 18-jarige Leidenaar aangehouden nadat ze op de Nieuwsteeg twee plaatsgenoten van 22 en 21 jaar in elkaar hadden geslagen. De aanleiding was een woordenwisseling die uit de hand liep. De slachtoffers liepen diverse verwondingen en een bloedneus op. De beide verdachten zitten vast.

Woensdag is in alle vroegte een 21-jarige man uit Leiden in de Van der Werfstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. De man fietste telefonerend door de straat toen een scooter met daarop twee nog onbekende jongens herm inhaalden en de mobiele telefoon uit zijn handen graaiden. De twee reden vervolgens met de telefoon weg en zijn nog spoorloos.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×