Leidse kinderen gered op De Kaag tijdens noodweer

De waterpolitie heeft gisteren aan het eind van de middag op De Kaag tijdens het hevige noodweer zes opvarenden van een omgeslagen zeilboot uit het water gehaald en veilig aan wal gebracht. De zes, één zeilinstructeur uit Voorschoten en vijf kinderen van 11 en 12 jaar uit Leiden, waren op zeilkamp bij een zeilschool op De Kaag en werden overvallen door de wolkbreuk die met enorme windvlagen gepaard ging. Geschrokken maar ongedeerd zijn ze bij de zeilschool afgeleverd.

De agenten zagen dat tijdens het snel opkomende noodweer van de drie zeilboten er twee op tijd de wal van “De Kever” wisten te bereiken. Een derde zeilboot lukte dit niet en sloeg door de windvlagen om. De agenten snelden in hun boot toe op de drenkelingen en nam ze aan boord.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×