Drie verdachten moord Leidenaar langer vast

Drie verdachten die de politie vorige week heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Leidenaar Jan van der Krieke, blijven langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag besloten. De drie verdachten, een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 28-jarige man uit Wassenaar en een 31-jarige Leidenaar werden vorige week vrijdag gearresteerd. Ook deed de politie huiszoekingen bij de verdachten. Of zij ook de hoofdverdachten zijn, wil het OM niet zeggen. Wel zegt de woordvoerder dat het onderzoek van twintig rechercheurs op volle sterkte blijft doorgaan.

Jan van der Krieke verliet op zaterdag 10 mei rond 6.15 uur zijn huis aan de Hoge Rijndijk in Leiden. Hij reed in zijn donkerblauwe BMW 735i Sedan (TD-PN-44) naar zijn werk, maar kwam nooit aan bij wasserij Ozon 2000 op industrieterrein Roomburg. Donderdag 15 mei rond 17.00 uur werd zijn lichaam teruggevonden in zijn auto op de hoek van de Van Hogendorpstraat en het Oranjeplein in Den Haag. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Twee uitzendingen van het tv-programma Opsporing Verzocht leverden vijftien tips op. De politie en justitie onderzoeken deze op bruikbaarheid.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×