Rens Heruer presenteerde het Energiq Avondspektakel. (foto's: Chris de Waard).

Energiq avondspektakel: muzikaal feest der herkenning

Anders dan andere jaren bestond het reportaire bij het Avondspektakel vrijdag voornamelijk uit populaire muziek. Liedjes uit de jaren 40/50 en zelfs Queen werden ten gehore gebracht door het Eurokoor uit Leiden en Les Sirenes uit De Lier onder leiding van Peter Kavelaar. De muziek werd verzorgd door de Hans Dubbelaar Big Band en de Europacemakers. Rens Heruer, bekend van de 3 October Vereeniging en zijn wekelijkse column in Het op Zondag, presenteerde de avond.

In de vooravond was het weer nog een beetje druilerig en verzamelde zich slechts een handjevol mensen zich langs het water van de Rijn om te luisteren naar het ‘inzingen’. Om 21.00 uur begon het Avondspektakel dan echt. Het weer klaarde iets op en zo beleefde het culturele hoogtepunt van de Lakenfeesten voor het eerst sinds jaren een bijna droge voorstelling. Het publiek verzamelde zich langs het water en op het terras van Annie’s verjaardag. Ook kwam een deel van de bezoekers per boot van de twee koren genieten.

Toen rond 23.30 uur het Avondspektakel werd afgesloten, gingen de koren naar het stadhuis om daar even na te borrelen. Binnen de korste keren stond daar de Burgerzaal op zijn kop toen wethouder Rogier van der Sande de microfoon greep en een lied inzette. Het bleef nog lang onrustig op het Leidse stadhuis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×