Burgemeester brengt 100-jarige heer Benjamins een bezoek

Vandaag viert de heer Benjamins zijn 100ste verjaardag in Groenhoven, het zorgcentrum voor ouderen aan de Witte Rozenstraat. Hij viert zijn verjaardag ’s morgens met zijn familie en de bewoners van het huis in de grote koffiezaal. Burgemeester Lenferink brengt de heer Benjamins om 11.00 uur een felicitatiebezoek.

De heer Jan Benjamins is op 24 juli 1903 geboren in Staphorst. Hij heeft bij de douane gewerkt in Glanerburg (in Twente), Hardenberg, Grevenbicht (Limburg) en in Ootmarsum (Twente). Toen hij in Hillegom aan de slag kon, is hij naar het westen verhuisd. Na de Tweede Wereldoorlog is hij bij de Belastingdienst gaan werken op de afdeling Invoerrechten en Accijns. Hij heeft tot 1968 gewerkt.

Ook heeft hij altijd een volkstuin gehad, in de eerste plaats om zijn gezin te onderhouden, maar ook omdat hij graag in de tuin werkte. Tot na zijn negentigste heeft hij de plantenbakken van het verzorgingstehuis onderhouden en advies gegeven voor de tuin.

De heer Benjamins is twee keer getrouwd geweest en heeft negen kinderen (waarvan 2 overleden), 15 kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Hoewel kijken en luisteren minder zijn geworden houdt hij houdt nog steeds graag het nieuws bij.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×