Pvda-site gehackt

Bijna driehonderd sites van de PvdA zijn woensdagmiddag ‘gedefaced’. Ook de Leidse PvdA-site werd door de hackers in een nieuw jasje gestoken. Zo werd er een afbeelding van Wouter Bos die een joint rookt op de site gezet. ‘Defacen’ is de term voor het bekladden van websites. Een soort digitale graffiti. Volgens Matthias Snoei, webmaster van de Leidse PvdA-afdeling, zijn er geen bestanden verloren gegaan. Wel is de site momenteel onbereikbaar, omdat de partij de server waarop de lokale sites draaien eerst wil voorzien van de nieuwste beveiligingssoftware.

Op de bekladde sites prijkt naast Wouter Bos ook een plaatje van het tekenfilmfiguur Shin Chan die een pleidooi voor de legalisering van softdrugs houdt. “Uit onderzoek is gebleken dat de legalisering van softdrugs kan bijdragen aan het herstel van de Nederlandse economie alsmede het terugdringen van de criminaliteit.”

Naast de sites van zo’n 290 lokale afdelingen, werden ook de Jonge Socialisten en Lekker Links slachtoffer van de hackers.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×