Rode Halve Maan uit Kyrgyzstan op bezoek bij Rode Kruis

Nog tot en met maandag is een delegatie van vijftien medewerkers en vrijwilligers van de Rode Halve Maanvereniging uit Kyrgyzstan op bezoek bij de Rode-Kruisvrijwilligers uit het district Rijnland. De beide groepen zijn betrokken bij projecten die gesteund worden door het Rode Kruis in deze regio. De Nederlandse vrijwilligers zullen op hun beurt in oktober de projecten in Kyrgyzstan bezoeken. Met deze uitwisseling wil het Nederlandse Rode Kruis de betrokkenheid bij het werk van de zustervereniging in Kyrgyzstan vergroten.

De groep uit Kyrgyzstan zal onder andere een zuivelboerderij en tandartsenpraktijk bezoeken. Daarnaast participeren ze in activiteiten van het Rode Kruis en leren ze Nederland kennen via toeristische attracties zoals Madurodam en Amsterdam. Voor de meeste gasten zal het een eerste kennismaking met een westers land zijn.

De armoede in Kyrgyzstan is de laatste jaren toegenomen: 57 procent van de bevolking leeft onder het bestaansminimum. Het Rode Kruis district Rijnland steunt nu zo’n twee jaar zes projecten van de Rode Halve Maan in de regio Issyk Kul in het oosten van Kyrgyzstan, waaronder een polikliniek in de regionale hoofdstad Karakol, een ouderensoos, een home-kitchen programma en opvang voor straatkinderen. Het Rode Kruis district Rijnland wil de laatste activiteit uitbreiden met een sportgelegenheid.

District Rijnland van het Nederlandse Rode Kruis is werkzaam in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Katwijk, Leiden en de Duin- en Bollenstreek.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×