Bijenexcursie in Heempark

Zondag wordt de bijenexcursie ‘Bijen en hun drachtplanten’ gehouden in het Heempark aan de Oegstgeesterweg. De excursie is georganiseerd door de Imkersvereniging Leiden en de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Leiden en begint om 14.00 uur. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. Toegang tot het park en deelname aan de excursie zijn gratis.

De bijenexcursie bestaat uit een wandeling door het Heempark waar bezoekers de bloemen zien die bijen nu nog kunnen vinden. In de bijenstal geven imkers uitleg over hun bijenvolken en krijgen bezoekers de kans om de talloze bijen in hun kasten te zien. Kleine bijenvolkjes zijn uitgegroeid tot volksstammen en sommige kasten zijn bijna niet op te tillen door de vele kilo’s honing die zich daarin bevinden.

De komende periode worden de bijen ingewinterd. Dat betekent dat de honing wordt vervangen door suiker. De honing wordt vervolgens verkocht. Naast de bijenexcursie kunnen bezoekers een demonstratie honingslingeren bijwonen. Na afloop van de excursie wordt de versgeslingerde honing te koop aangeboden. Honing van de imker is altijd te koop in het Heempark, maar speciaal op deze zondag zijn er ook andere honingproducten te koop, zoals zeep, waskaarsen, honingwijn en honingkoeken.

De droge zomer heeft ook in de heemtuinen zijn sporen achter gelaten. Het is interessant om te zien hoe de planten in de heemtuinen – waar niet gesproeid wordt – op de droge periode gereageerd hebben. De verkleuring van veel planten is duidelijk zichtbaar.

Het Heempark is gelegen aan de Oegstgeesterweg (tegenover de sportvelden van Lugdunum). De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Van mei t/m september ook op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×