Leerlingen Beiaardschool bespelen klokkenspel

Donderdagavond zullen vier leerlingen van de Nederlandse Beiaardschool uit Amersfoort van 19.30 tot 20.30 uur een presentatieconcert verzorgen vanaf het stadhuiscarillon. Het concert wordt verzorgd door David van der Vlies (Nederland), Monika Kazmierczak en Karol Meissner (Polen) en Turo Takao (Japan). Zij spelen uitsluitend werken van Nederlandse componisten als Louis Andriessen, Bernard Winsemius en Wim Franken. Een programma van de te spelen werken is voorafgaande en tijdens het concert af te halen bij de portiersloge van het stadhuis bij de ingang aan het Stadhuisplein.

Elk jaar organiseert de Nederlandse Beiaardschool, een onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, een aantal bijzondere projecten. Deze projecten worden aan het eind van het studiejaar afgesloten met een serie presentatieconcerten. Tijdens deze concerten spelen de studenten composities of arrangementen zoals die ze het afgelopen studiejaar hebben bestudeerd.

Een van die jaarlijkse projecten is een serie studiedagen waarbij één of meerdere (beiaard)componisten centraal worden gesteld. Afgelopen studiejaar waren dat de Nederlandse beiaardcomponisten. Het project vond plaats in samenwerking met de beiaardopleidingen in Leuven en Gdansk (Polen) en werd gefinancierd door de Europese Unie. Het presentatieconcert van aanstaande donderdag is de afsluiting van het project.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×