(Foto: Henk Bouwman).

Mariavespers 2003 in de Pieterskerk

Op zondag 14 september komt Stephen Stubbs met zijn ensemble Tragicomedia voor het zesde achtereenvolgende jaar naar de Pieterskerk Leiden voor de traditionele uitvoering van Monteverdi’s Il Vespro della Beata Vergine (Mariavespers). Evenals voorgaande jaren wordt het ensemble bijgestaan door blazersensemble Concerto Palatino en organist Leo van Doeselaar. Het concert begint om 14.30u.

De Mariavespers van Claudio Monteverdi (1563-1643) zijn een muzikale uitwerking van het gebed dat monniken bidden wanneer de avond valt. De zangers en instrumentalisten van de ?Leidse? Mariavespers, die allemaal behoren tot de internationale top op het gebied van de barokmuziek, zijn de Pieterskerk door de jaren heen gaan beschouwen als een ?tweede thuis?. Staan zij door het jaar heen ? zowel individueel als in verschillende ensembles ? op concertpodia over de gehele wereld, de uitvoering van de Mariavespers in de Pieterskerk aan het begin van het nieuwe concertseizoen ervaren ze als ?weer even thuiskomen?. Tijdens het concert wordt naast Monteverdi een andere belangrijke muziektraditie uit de Barok gezet, en wel op een zodanige wijze dat het bouwwerk van de Vespers geheel intact gelaten wordt. Als intermezzi zijn drie orgelstukken van de Noord-Duitse meester Heinrich Scheidemann te beluisteren. Deze worden vertolkt door Leo van Doeselaar, de vaste organist van de Pieterskerk, op het 17e eeuwse Van Hagerbeer-orgel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×