Dronken automobilist na achtervolging gepakt

Een nachtelijke zoektocht door Leiden en pepperspray om de zeer agressieve verdachte aan te kunnen houden. Dat waren in de nacht van woensdag op donderdag de ingrediënten bij de aanhouding van een 35-jarige Leidenaar. De man bleek bijna vier keer teveel drank op te hebben.

Donderdag om 01.00 uur ’s nachts was de politie na een aanrijding bezig met het wegtakelen van een auto op de Zwartemeerlaan in de Merenwijk. Toen de dronken Leidenaar kwam aanrijden, vroegen agenten hem even te wachten tot de auto was weggetakeld. Daarbij kwam hen een alcoholwalm tegemoet.

Toen de agenten dat nader wilden onderzoeken, ging de verdachte er met piepende banden vandoor. Na een korte zoektocht wisten de agenten de verdachte alsnog aan te houden. Daarbij verzette hij zich dusdanig dat agenten peperspray moesten gebruiken om hem rustig te krijgen en in de boeien te slaan.

Aan het bureau werd van de verdachte een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan was 840 ug/l, bijna vier keer teveel. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakte proces-verbaal tegen hem op.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×