Controles Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT)

Afgelopen zaterdag 11 en zondag 12 oktober heeft het RVHT snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun op de N11 te Alphen aan den Rijn. Zaterdag werd een 23-jarige inwoner uit Alphen staande gehouden. Hij reed 181 kilometer per uur en zijn auto bleek onverzekerd te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto in beslag genomen. Een andere automobilist reed 163 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Een 23-jarige bestuurder uit Duitsland werd staande gehouden nadat was geconstateerd dat hij 146 km/uur reed. De bestuurder bleek tevens onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden maar weigerde nader ademonderzoek. Na overleg met de officier van justitie werd een boete van ?1500,00 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.Ook zondag reed een flink aantal automobilisten te snel op de N11. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die respectievelijk 196, 169 en 183 kilometer per uur reden. Justitie zal hier een beslissing in gaan nemen.Bij een alcoholcontrole in Rijnsburg op de Sandtlaan zijn zondag 12 oktober twee personen aangehouden. Een 39-jarige automobilist uit Rijnsburg kreeg een proces verbaal voor shet ademalcoholgehalte van 290 ug/l en een rijverbod van 2 uur. Een 47-jarige Katwijker zat met te veel alcohol op op de brommer. De ademanalyse wees 650 ug/l uit. Ook reed hij zonder helm, met een oranje in plaats van gele plaat en had hij geen bromfietscertificaat bij zich. Voor deze feiten is proces verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×