Steeds meer scholen 'Gruiten'

Dit schooljaar zetten 75.000 scholieren in het basisonderwijs tweemaal per week hun tanden in een stuk fruit of groente. Scholen in zeven steden, waaronder Leiden, doen inmiddels mee aan de campagne SchoolGruiten, die in januari begon.

Scholen in Almelo, Breda, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Leiden en Zwolle delen dit schooljaar groenten en fruit aan hun leerlingen uit. Om de campagne kracht bij te zetten, is een lespakket over gezond eten ontwikkeld. Staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) nam het eerste pakket woensdag in ontvangst.

In deze steden krijgen op 70 procent van de scholen de leerlingen groenten en fruit (samengetrokken tot gruit). Dat is boven de verwachting van de initiatiefnemers, waaronder het ministerie van VWS en de Stichting Voedingscentrum Nederland. Uiteindelijk moeten 250.000 leerlingen op duizend basisscholen geregeld een groene snack voorgeschoteld krijgen. Hard nodig, vindt de campagneleiding, want kinderen eten 30 tot 50 procent minder groente en fruit dan goed voor hen is.

Leiden gruiten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×