Groen voorgedragen voor burgemeesterschap Noordwijk

De gemeenteraad van Noordwijk heeft H. Groen voorgedragen voor de burgemeesterspost. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Groen is sinds juni waarnemend burgemeester in de gemeente. Groen staat als eerste op de voordracht aan minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Als tweede kandidaat heeft de gemeente een voorkeur voor wethouder M. Witteman van Hillegom.

Groen was eerder in de race voor het burgemeesterschap van Leiden. Hij legde het af tegen Henri Lenferink. Hij was als enige voorgedragen, maar minister Remkes nam daar geen genoegen mee. Er volgde een referendum, dat Groen verloor.

Groen was van 1998 tot en met 2000 in Amsterdam wethouder van onder meer Financiën. Daar nam hij ontslag na onduidelijkheden over zijn declaraties. Eind vorig jaar zette de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) Groen uit zijn functie als voorzitter. De KNAU meende dat zijn positie onhoudbaar was geworden na het gedwongen ontslag als president-commissaris van sportcomplex NV Omniworld in Almere. Ook daar was het de juistheid van Groens declaraties die in twijfel werd getrokken.

Leiden harrygroen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×