Getuigen van pogingen berovingen gezocht

De afgelopen weken zijn er in Leiden verschillende pogingen tot overval geweest. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaken en roept getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844 (lokaal tarief).

Op maandag 3 november vonden tussen 21.00 en 21.15 uur twee pogingen plaats. Een 22-jarige Leidse fietste over de Oude Rijn in de richting van de Pelikaanhof toen er van achteren een fietser probeerde haar schoudertas weg te trekken. Doordat de vrouw de tas stevig vasthield is de beroving mislukt. De vrouw zag de fietser wegrijden in de richting van de Pelikaanhof.

Omstreeks 21.10 uur fietste een 23-jarige Leidse over de Kooilaan. Ter hoogte van de Albert Heijn werd ook zij bijna beroofd van haar schoudertas. De schoudertas bleef echter vastzitten aan de fiets waarna de berover zonder tas wegfietste in de richting van de Sumatrastraat.

Een 59-jarige Leidse liep op vrijdag 7 november tussen 23.30 en 23.45 uur over de Middelweg toen zij ter hoogte van café ‘De Branderij’ voelde dat er aan haar schoudertas werd getrokken. De vrouw viel, maar kon haar tas vasthouden. Ze zag vervolgens twee jongens met een fiets weglopen.

Op dezelfde dag vond rond dezelfde tijd op de Pelikaanstraat ook een poging plaats. Een 43-jarige Leidse wilde op haar fiets stappen nadat ze op de hoek van de Oude Rijn was overgestoken. Op dat moment werd aan haar tas getrokken. Door te schreeuwen wist ze de berover af te schrikken waarna deze ervandoor ging in de richting van de Oude Rijn. De man sprong achterop de fiets bij een andere man.

Zaterdag 22 november even voor 18.30 uur werd op de Hooglandse Kerkgracht bij een 47-jarige Leidse geprobeerd haar tas weg te trekken. Ter hoogte van de kerk voelde de vrouw een ruk aan haar tas waardoor ze viel. De man is er rennend vandoor gegaan in de richting van de Oude Rijn toen de vrouw begon te schreeuwen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×