Van den Berg (PvdA) haalt fel uit naar Stoffels (D66)

PvdA-raadslid Marije van den Berg heeft fel uitgehaald naar D66. Op haar weblog zegt het raadslid vooral te balen van de bijdrage van D66-raadslid Arjan Stoffels. De PvdA diende in de raadscommissie Ruimte en Groen een voorstel in, om te voorkomen dat de zogenaamde ‘vrije wijkbudgetten’ van de Dienst Milieu en Beheer gebundeld zouden worden in een stedelijke subsidiepot. De PvdA wil de potjes namelijk bij de stadsdelen houden en bewonersorganisaties en buurtverenigingen meer zeggenschap geven over de inzet van die gelden. Niet alleen VVD, maar ook D66 is daar tegen en dat stelt Van den Berg teleur. “Het is dat we in de raadszaal van die ontzettend degelijke, brede, zware stoelen hebben, want anders was ik er toch echt door de bijdrage van D66 aan de discussie afgedonderd.”

Inmiddels heeft Stoffels ‘verbijsterd’ gereageerd op Van den Bergs log. “Ik vind het bijzonder onkies (en dan druk ik mij zéér diplomatiek uit) dat ik via-via moet horen dat op jouw weblog een reactie op mijn bijdrage in de commissie staat, terwijl je in diezelfde commissie alle kans hebt gehad om te reageren.” Vervolgens legt hij het D66-standpunt uit. “D66 is er een groot voorstander van dat iedereen op dezelfde wijze van het gemeenschapsgeld gebruik kan maken – (niet alleen) de wijk- en buurtverenigingen, maar ook de ongeorganiseerde betrokken burger”.

VVD-wethouder Rogier van der Sande, die belast is met wat er met de subsidiepotjes gebeurt, neemt het voorstel om af te zien van centralisatie mee terug naar het college. In meer zeggenschap voor bewonersorganisaties kan hij zich echter voorlopig niet vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×