Brinkhorst noemt Leiden als voorbeeld biotech-succes

Europa moet genetisch gemodificeerde landbouwproducten uit de Verenigde Staten niet langer weren, vindt minister Brinkhorst van Economische Zaken. Dat zei de D66-bewindsman woensdag in Den Haag tijdens een bijeenkomst van de Universiteit Leiden. De minister reageerde op een plan van de Universiteit Leiden om de krachten op het gebied van biotechnologie meer te bundelen, ook met de overheid. In zijn toespraak memoreerde hij aan de successen van Leiden op het gebied van biotechnolgie, zoals de eerste genetisch gemodificeerde stier van de wereld, de stier Herman.

“Terecht klagen de VS over handelsbelemmering”, aldus Brinkhorst. Hij vindt dat Nederland in de biotechnologie een goede staat van dienst heeft opgebouwd en dat ons land de goede economische kansen die daaruit voortvloeien, moet grijpen. Nederland en de andere Europese landen reageren volgens hem veel te angstig op de nieuwe mogelijkheden. De Europese Unie moet het standpunt over import van het Amerikaanse gen-voedsel herzien, zei Brinkhorst.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×