Hoogeveen zit LZ 1886 op de hielen

Zwemploeg LZ 1886 behoud voorsprong maar voelt de hete adem van Hoogeveen in de nek. Deze zwemploeg heeft de derde ronde van de verenigingscompetitie net iets beter gepresteerd dan LZ 1886. De derde ronde heeft LZ 1886 16 punten moeten inleveren op Hoogeveen en eindigde deze ronde als tweede. In de eindklassering staat LZ 1886 nog steeds bovenaan. De derde ronde in de verenigingscompetitie heeft LZ 1886 in het bad van De Dolfijn Spax gezwommen. In het Slooterparkbad in Amsterdam heeft LZ 1886 De Dolfijn Spax wel weer op achterstand kunnen zwemmen.

De jonkies bij LZ hebben zich deze ronde van hun beste kant laten zien en er voor gezorgd dat de zwemploeg in de race voor de landtitel blijft. Namen zoals Tessa Kerkvliet, Shirley Koek, Jesse van Putten en Bas Zierikzee hebben bij de allerjongsten de punten binnengehaald. Bij de 12- en 13-jarigen hebben Dingeman van der Pluim, Aschwin van Soest en Boris van Putten de punten binnengesleept met mooie PR’s (Persoonlijke Records).

Bij de meisjes hebben vooral Kelly van Velzen en Wendy van der Voort vriend en vijand verrast. Bij de jongens heeft Boy Heijnekamp na een slechte start van het seizoen eindelijk de draad weer opgepakt en zijn tijden aangescherpt. Nick Driebergen en Michael van der Linden hebben deze race gedaan wat ondertussen iedereen van hen verwacht: vormbehoud. Hiermee wisten zij ook de broodnodige punten binnen te halen.

Bij de dames sprong Esther Nijgh weer in het oog door haar goede opmars naar de top. Haar inzet van de laatste tijd heeft zij ook nu weer met een pr bekroond. Bij de meisjes jeugd zorgden Samantha van Oossanen en Rosanne van Scharenburg voor de punten met hun pr’s. Als klap op de vuurpijl wisten Paula van der Werf, Anne Heijstek, Anne Paulien Drenth en Lianne van der Kooij in de estafette 4 X 50 wisselslag nog 6 kostbare punten in te lopen op de Dolfijn Spax.

Waar het vorig jaar bij voorbaat een gelopen race was zal, LZ 1886 dit jaar alle zeilen moeten bijzetten om in de laatste ronde de kostbare voorsprong van 56 punten te verzilveren om de landstitel te prolongeren.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×