Provincie blij met fusieproces KRV-gemeenten

De KRV-gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn op de goede weg met de procedure tot de vorming van één gemeente. Dat blijkt uit de brief die Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) aan de colleges van burgemeester en wethouders van betrokken gemeenten hebben gestuurd.

In die brief reageren GS op het herindelingsontwerp dat de drie gemeenten gezamenlijk en op eigen initiatief hebben opgesteld. GS juichen de samenvoeging toe omdat de komende jaren een groot aantal vraagstukken opgelost moet worden die de hele regio raakt. “Eén sterke gemeente is beter opgewassen tegen de druk die de oplossing van de vraagstukken ontegenzeggelijk met zich meebrengt. Het zorgt bovendien voor een beter evenwicht in de regio.”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Marnix Norder. De onderwerpen waar Norder op doelt zijn onder meer de RijnGouweLijn, de oost-westverbindingen A4-A44 en de Knoop Leiden-West. “Eén KRV-gemeente biedt een duurzame oplossing voor een fors aantal jaren”.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×