Vrienden Marinevliegkamp: minister niet objectief

De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg geeft minister Kamp van Defensie “een dikke onvoldoende” voor de drie aanvullende onderzoeken, die hij deed in verband met de voorgenomen afstoting van de Orions en Marinevliegkamp Valkenburg. Op 12 februari stuurde Kamp de resultaten van zijn onderzoeken naar de Tweede Kamer. “Uit de onderzoeken blijkt overduidelijk dat ze zijn geschreven rond vooraf bepaalde uitkomsten die volledig aansluiten bij de plannen van de minister”, aldus de Stichting.

De onderzoeken zouden niet objectief zijn uitgevoerd, zouden feitelijk onjuiste informatie bevatten en ook aspecten mijden, die niet in het voordeel van de koers van de minister zijn. Bovendien vinden de vrienden van het vliegkamp alledrie de onderzoeken financieel onvoldoende onderbouwd. De SVMV heeft zondag een reactie op de onderzoeksresultaten aan de leden van de Tweede Kamer toegestuurd. In een 23 pagina’s tellend document, worden uitspraken die de minister in zijn onderzoeken doet weerlegd, en worden aspecten die niet in de onderzoeksresultaten van Kamp worden genoemd uiteengezet.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×