Zes aanhoudingen op 1026 blaastesten

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles gehouden in Leiden en Voorschoten. In Leiden werd gecontroleerd op de Flevoweg, de Einsteinweg en de Langegracht, in Voorschoten werd gecontroleerd op de Van Beethovenlaan.

In totaal hebben 1026 bestuurders de blaastest afgelegd. Zes mensen zijn aangehouden. Het hoogste ademalcoholgehalte werd gemeten bij een 46-jarige Voorschotenaar. Bij hem wees de ademanalyse 1120 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook heeft de politie een 19-jarige Voorschotenaar een urineproef afgenomen, omdat deze vermoedelijk softdrugs gebruikt had.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×