Prinses Juliana overleden

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft vanmorgen kort voor 10.00 uur meegedeeld dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden om tien voor zes in de ochtend op Paleis Soestdijk is overleden. De artsen van Prinses Juliana hebben laten weten dat de Prinses in haar slaap is overleden aan de gevolgen van longontsteking, gecombineerd met algehele verzwakking van het gestel. De RVD heeft een speciale herdenkingssite over het leven van Prinses Juliana geopend. Juliana’s grootmoeder, Koningin Emma, overleed in 1934 eveneens op 20 maart.

Minister-president Balkenende heeft een speciale vlaginstructie en een speciale luidinstructie uitgegeven in verband met het overlijden van Prinses Juliana. Op grond van deze vlaginstructie wordt op alle rijksgebouwen de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, uitgestoken vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting met uitzondering van de zondag.

De luidinstructie houdt in dat, behoudens plaatselijke traditie, klokluiden alleen is toegestaan op de dag van de uitvaartdienst.

Door de rijksoverheid zullen alle officiƫle feestelijkheden in de periode tot en met de uitvaartdienst en bijzetting worden afgelast. Bij andere officiƫle evenementen zal gepaste soberheid in acht worden genomen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×