Acht aanhoudingen bij alcoholcontroles

De politie heeft afgelopen weekend acht aanhoudingen verricht voor rijden onder invloed. Drie van hen hadden zo’n hoog ademalcoholgehalte (boven 570 ug/l) dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. Onder hen was ook een 21-jarige bromfietser die op de Genestetstraat bijna tegen een politiebusje aan reed. Hij kon op de Ter Haarkade worden aangehouden. Zijn ademalcoholgehalte was 690 ug/l.

Een 31-jarige man uit Den Haag had een ademalcoholgehalte van 785 ug/l. Hij raakte op de Sumatrastraat bijna van de straat. Hierop werd hij staande gehouden. De derde persoon die zijn rijbewijs moest inleveren was een 22-jarige Leidenaar die op de Nieuwe Beestenmarkt gecontroleerd werd. Hij had een ademalcoholgehalte van 715 ug/l.

Vanwege een feest in de Groenoordhallen is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april op de Willem de Zwijgerlaan een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×