Bijstandsfraudeurs na 23 jaar opgepakt

De sociale recherche Leiden heeft vorige week een 50-jarige man aangehouden op verdenking van uitkeringsfraude. Zijn 51-jarige vriendin werd verhoord. De twee worden ervan verdacht al sinds 1981 samen te wonen. Al die tijd hadden ze beiden een uitkering. De gemeente Leiden is daardoor voor zo’n 240.000 euro benadeeld.

De vrouw ontving tussen 1981 en nu een bijstandsuitkering voor een alleenstaande ouder. Ze heeft de samenwoning nooit aan de sociale dienst opgegeven. Ondertussen ontving de man al die tijd bijstand voor een alleenstaande. Hij zou sinds 1981 verschillende adressen in Leiden hebben gehad om de sociale dienst te misleiden. Op die adressen heeft hij echter nooit feitelijk gewoond. Uit onderzoek van de sociale recherche is komen vast te staan dat het frauderende duo aldoor op het adres van de vrouw samenwoonden.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De gemeente Leiden gaat proberen het ten onrechte uitgekeerde geld terug te vorderen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×