Online dating steeds populairder

Steeds meer internetgebruikers maken gebruik van online dating sites. De meeste dating sites zijn in de periode tussen eind 2003 en maart 2004 voor het eerst verschenen in de Multiscope Visiscan top 250. In deze ranking staan alle Nederlandse sites die meer dan 400.000 unieke bezoekers per maand trekken. Het ‘Leidse’ Cu2 staat met een 66e positie, ruim boven sites als Startpagina, Fok en Tweakers.

De opkomst van online dating maakt deel uit van een bredere ‘social networking‘ trend. Voorbeelden van dergelijke sites zijn Schoolbank (positie 15) en het recent gelanceerde Workmates (positie 213). Ook het online smoelenboek Cu2 (positie 66) en de forums van Fok (positie 153), Tweakers (positie 185) en Startpagina (positie 106) zijn al enige tijd vaste waarden in de Multiscope Visiscan ranking. Internationaal krijgt Orkut van Google veel media aandacht. Tot op heden surft echter minder dan 3% van de Nederlandse internetgebruikers naar deze site.

De data voor het bereiksmetingsysteem van Multiscope worden realtime en op continu basis verzameld door geavanceerde logsoftware die op de pc’s van een representatief panel van meer dan 1.500 internetgebruikers het surfgedrag registreert.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×