Namens de gemeente Leiden tekende wethouder Wim de Boer (midden) het register. (Foto: Milieudienst West-Holland).

Regio tekent voor duurzaam bouwen

Donderdag hebben zeven wethouders uit de Leidse regio en Warmond hun handtekening onder het Nationaal DuBo-register Utiliteitsbouw gezet. Landelijk gezien is deze inschrijving door een hele regio een primeur. Met de intekening in het register geven de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude uiting aan hun voorbeeldfunctie op het gebied het duurzaam bouwen van gemeentelijke nieuwbouw.

De afgelopen tijd hebben de colleges van deze gemeenten hun beleid op het gebied van duurzaam bouwen op een hoger niveau getild. De gemeenten in de Leidse Regio en Warmond voeren voortaan voor de woningbouw, utiliteitsbouw en de openbare ruimte één duurzaam beleid. Hiervoor gelden de maatregelen uit het Regionaal Duurzaam Bouwen ‘Plus’ pakket. Dit pakket verhoogt de milieuwinst.

Voor de gevolgen van dit beleid organiseerde de Milieudienst West-Holland donderdag in de Waag in Leiden een seminar voor ontwerpers, aannemers, woningbouwcorporaties, ambtenaren en bestuurders.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×