Het was bijna oververmijdelijk met het prachtige weer. Eén van de omstanders kon zijn hormonen niet in bedwang houden en sprong in het water. Hij werd beloond met een kusje van Maud. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Idolsgekte in Leiden: "Maud, wil je met me trouwen?"

“Jeeeeeeeeetje, echt ongelooflijk, ik had wel gedacht dat Leiden mijn stadje kon worden, maar dit had ik echt niet verwacht!” Maud is er beduusd van als even op adem komt in het stadhuis, nadat ze door duizenden fans op een ware heldenontvangst is onthaald. “Die jongen die in het water sprong, dat was echt het leukste,” zo verklapte een dolenthousiaste Maud nog enigszins verbouwereerd door alle aandacht. De ‘bordesscene’ moest toen nog komen.

Rond kwart voor drie werd het wachten beloond voor de duizenden mensen die zich op en rond het Stadhuisplein hadden verzameld om Idols-finaliste Maud te zien. Maud en Boris hielden vandaag een promotietour, Maud kwam naar Leiden en dat zal ze niet snel meer vergeten.

Bij de oude Zeevaartschool, nu een advocatenkantoor, gingen Maud en de Idols-crew aan boord om te beginnen aan wat een zegetocht door het centrum zou worden. Langs de Prinsessekade en de Apothekersdijk, via Annie’s Verjaardag naar de trouwsteiger bij het stadhuis.

Na de bordesscene was het tijd om een half uurtje handtekeningen uit te delen op het Stadhuisplein. Aanwezige agenten en beveiligingsmedewerkers hadden de handen vol om het publiek achter de hekken, en de hekken overeind te houden.

Voordat de Idols-bus vanaf de afgesloten Breestraat richting Aalsmeer vertrok, Maud en Boris moesten zich naar het programma ‘Life and Cooking’ haasten, was er nog een korte besloten bijeenkomst in het stadhuis, waarbij Maud uit handen van kabinetschef Hein van Woerden van de gemeente Leiden een aantal Leidse herinneringen meekreeg.

Leiden idols


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×