Een groep Leidse meiden van Technika 10 op bezoek bij het Gorlaeus Laboratorium waar ze zelf een stikstofproef mochten doen. (Foto's: Anja Scholten).

Technika 10 meisjes op stap in het lab

Vorige week waren de meisjes van Technika 10 Leiden te gast bij het Gorlaeus Laboratorium van de Leidse Universiteit. Na een uitleg over synthetische stoffen mochten ze een kijkje nemen in het laboratorium. Grote witte jassen aan, veiligheidsbril op en latex handschoenen aan: zo kunnen er geen spetters op je huid en kleding komen. Enthousiaste studentes demonstreerden spannende proeven: kunststofdraden trekken, bevroren schuimbellen en lichtgevende vloeistof. Vervolgens mochten de meisjes zelf iets mengen: shampoo of tandpasta, met een lekker geurtje of smaak.

Technika 10 Leiden is een project van de Leidse Welzijnsorganisatie en organiseert technische cursussen voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar in de buurthuizen en voor de naschoolse clubs van de Brede School. De lessen worden gegeven door getrainde vrijwilligsters, die belangstelling hebben voor techniek of daar werkzaam in zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×