Holly en Belle naar Oudewater

De gekloonde koeien Holly en Belle krijgen op een boerderij in het Utrechtse Oudewater een nieuw, rustiger leventje. Afgelopen weekeinde zijn de dieren verhuisd van natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden naar hun nieuwe stal, zo heeft het museum maandag bekendgemaakt.

Holly en Belle maakten sinds 2002 samen met de genetisch gemanipuleerde stier Herman deel uit van de permanente expositie biotechnologie van Naturalis. Omdat de stier begin april overleed, moest volgens de gemaakte afspraken een nieuw onderkomen voor de twee gekloonde koeien worden gevonden. Het Leidse museum weet nog niet wat het gaat doen met de stal, waarin het trio de afgelopen jaren vertoefde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×