Nieuwe Park & Ride bij Groenoordhallen

De Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) start nog dit jaar met de exploitatie van een nieuw parkeerterrein in Leiden. SSL exploiteert nu al succesvol het parkeerterrein aan de Haagweg en op zaterdagen ook een terrein bij station Leiden Lammenschans. Het nieuwe parkeerterrein komt op het oude Pernixterrein tussen de Groenoordhallen en de Gooimeerlaan. Voor de benzinepomp komt een nieuwe in- en uitrit voor de parkeerders en de busjes die de bezoekers gratis van en naar het centrum zullen vervoeren. In eerste instantie krijgt de SSL bij Groenoordplaza zo’n 300 parkeerplaatsen.

Bij grote feesten in de stad, kan de SSL volgens directeur Chris Verplancke terugvallen op een deel van het parkeerterrein van de Groenoordhallen. Ook het parkeerdek achteraan het terrein kan dan worden ingezet.

Na de zomer wordt de nieuwe entree gerealiseerd, zodat het nieuwe P&R terrein nog dit najaar open kan. Op het verlanglijstje van Verplancke staat verder nog het parkeerterrein bij het Transferium. Of daar ook een P&R terrein komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×