Massale vechtpartij in centrum van Leiden

In de nacht van zondag op maandag ontstond er rond kwart voor vijf een massale vechtpartij in de Lange Scheistraat. Zo’n 25 mensen gingen met elkaar op de vuist, nadat enkele vrouwen in een café ruzie hadden gekregen. De politie had de grootste moeite om de gemoederen tot bedaren te brengen. Dat lukte uiteindelijk pas door de inzet van meerdere eenheden en een politiehond. Zes personen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Volgens een getuige werd de hele vechtpartij buiten nog eens extra aangewakkerd door een 18-jarige Hagenaar. Toen de politie aanstalte maakte om een linie te vormen rende de Hagenaar naar hen toe en sloeg de agenten. Hierop werd de man aangehouden. De politie riep het aanwezige publiek vervolgens om de straat te verlaten. Een kleine groep voldeed daar niet aan en bleef staan.

Toen een 18-jarige Haagse na verschillende waarschuwingen de straat niet vrijwillig wilde verlaten, werd zij door agenten in de richting van de Oude Singel geduwd. De Haagse stelde zich hierop agressief op en sloeg en schopte de agenten. De Haagse werd aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Ook op het bureau bleef de Haagse zich agressief gedragen.

De politie heeft op de Nieuwe Beestenmarkt nog een 40-jarige Hagenaar aangehouden nadat hij een andere man in het gezicht sloeg. De verdachte wilde na het slaan wegrennen, maar werd door de politiehond tot staan gebracht. Hij moest zich voor een bijtwond in zijn bil door een arts laten behandelen.

In de omgeving werd ook een 25-jarige Leidenaar voor het slaan van een andere man aangehouden. Een 30-jarige Rijnsburger werd aangehouden, omdat hij geen gevolg had gegeven aan de vordering van de politie om de Lange Scheistraat te verlaten. Ook bij zijn aanhouding werd de politiehond ingezet. De man wist, ook nadat hij door de politiehond was gebeten, weg te rennen. De man werd korte tijd later aangehouden. De Rijnsburger werd voor een bijtwond aan de borst door een arts onderzocht.

Een 20-jarige Leidenaar werd op het politiebureau aangehouden, omdat hij het bureau niet wilde verlaten. Hij kwam verhaal halen van de aanhouding van één van de personen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×