Lenferink: "Kwaliteit binnenstad verbeteren"

“Leiden is groot genoeg om wat te doen te hebben en klein genoeg om het overzicht te houden”. Burgemeester Lenferink blikt tevreden terug op zijn eerste jaar als burgemeester van Leiden. “Ik was van tevoren gewaarschuwd dat Leiden moeilijk te besturen zou zijn en dat Leidenaren lastige mensen zijn. Daar heb ik eerlijk gezegd weinig van gemerkt. Leidenaren niet lastiger dan andere nederlanders,” aldus Lenferink zaterdagmorgen via Radio Holland Centraal. Wel heeft de burgemeester nog een wensenlijstje voor de komende periode.

Zo wil hij meer werk maken van de kwaliteit van de binnenstad. “Die kwaliteit is op sommige plaatsen erg goed, maar soms ook echt onder de maat. Als je van het station naar de Nieuwe Beestenmarkt loopt is die omgeving nou niet echt het visitekaartje dat je wilt bieden aan de vele bezoekers van Leiden. Het is niet zo’n mooie route”.

Lenferink is blij met een aantal ontwikkelingen op het gebied van regionale samenwerking. Met name de vorming van een veiligheidsregio ziet hij als een grote vooruitgang. “Dat staat nu goed in de steigers. Het is belangrijk om veiligheidszaken regionaal aan te pakken. Niet alleen rampenplannen, maar ook het veiligheidsbeleid in bredere zin. Het scheelt bovendien heel veel vergaderingen als je niet met iedereen apart hoeft te praten.

Datzelfde geldt volgens Lenferink voor de samenvoeging van de overlegorganen voor Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek. “Per 1 juli moet dat rond zijn en ook dat scheelt veel vergaderingen. Er wordt heel veel gepraat en daardoor duren veel dingen te lang”.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×