Brugwachter mishandeld na ruzie om zwanen

De politie onderzoekt de mishandeling van een brugwachter bij de Zijlpoort. De man werd maandagavond, even voor 18.00 uur, door twee mannen in elkaar geslagen. De politie hield direct na de mishandeling een 48-jarige Leidenaar aan. De brugwachter, een 24-jarige man uit Leiden, zag dat een nog onbekende man op het water bij de Zijlpoort een zwaan met een roeispaan sloeg. Toen de dierenbeul weer aan de kant was, sprak de brugachter hem op zijn gedrag aan. Daarop werd hij in het water geduwd.

De 48-jarige Leidenaar trok de brugwachter uit het water en begon hem samen met de tweede man te slaan en te schopen. Een vriend van de brugwachter die getuige was van de mishandeling schakelde hierop de politie in.

De brugwachter hield aan de mishandeling een gebroken botje in een voet over. De aangehouden verdachte heeft verklaard dat hij en de andere, nog onbekende man, bezig waren gansjes te redden die werden aangevallen door de zwaan. Volgens de verdachte kreeg hij juist een schop van de brugwachter en zou deze zijn vriendin hebben geduwd, waarna hij de brugwachter liet struikelen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×