Leids Studenten Basketball wint studentenkampioenschap

Afgelopen weekend heeft het Leids Studenten Basketball herenteam op het GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) toernooi in Tilburg de eerste plaats gehaald. Het is de tweede keer op rij dat de Leidenaren dat voor elkaar krijgen. Aan de eerste plaats is eenstartbewijs verbonden voor de Europese studenten kampioenschappen basketball. Die worden eind deze maand gehouden in het Franse Mulhouse. De Leidse dames bemachtigden de derde plaats.

Het toernooi werd georganiseerd door Studentensport Nederland en Tilburgse studenten. Het Leidse basketballteam bestaat uit een verzameling studenten, spelend bij verschillende verenigingen in Leiden en omstreken, waaronder LUSV Basketball en BS Leiden. Er werd getraind in het universitair sportcentrum tegen het eerste basketball team van LUSV Basketball, dat onlangs kampioen is geworden in het Rayon West (provincies Utrecht enZuid-Holland). Ook dit jaar stond het team onder leiding van Klaas Zandstra, speler en coach bij LUSV.

Lees hier het verslag van één van de spelers.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×