Benzinetank boot ontploft in Leiden

In de Leidse Stevenshof ontplofte zondagmiddag rond 17.30u een benzinetank van een boot. Dat bevestigt de politie Hollands-Midden. Een 45-jarige man uit Leiden was met zijn 10-jarige dochter en twee Leidse vriendinnetjes van haar, 7 en 9 jaar oud, gaan varen. Ter hoogte van de Lotte Beesestraat stopte de motor er mee. De Leidenaar probeerde de motor weer aan de praat te krijgen, maar na enkele pogingen ontplofte de motor, waardoor de Leidenaar uit de boot werd geslingerd. De ontploffing zorge voor brand, waardoor ook de meisjes van de boot af gingen.

De bewoners van de Lotte Beesestraat stelden direct na het ongeluk hun douches ter beschikking aan de man en de meisjes, die allevier brandwonden hebben opgelopen. Het 7-jarige en het 10-jarige meisje hebben brandwonden aan hun voeten en benen opgelopen en moesten een nacht in het LUMC blijven. Het 9-jarige meisje had brandwonden aan haar voet, maar mocht na onderzoek naar huis. De man is er het ergste aan toe: hij liep brandwonden op aan voeten, benen, rechterhand en nek en ligt nog altijd steeds in het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×