Ondanks het mooie weer was de belangstelling voor het eurodebat op het Stadhuisplein gering. (Foto's: Chris de Waard).

Magere belangstelling voor Eurodebat

Slechts enkele tientallen Leidenaren namen zaterdag de moeite om het openlucht debat voor de Europese Verkiezingen bij te wonen dat op het Stadhuisplein werd gehouden. Onder leiding van burgemeester Lenferink gingen de lijsttrekkers van de grotere partijen met elkaar in debat over de rol van Europa.

Twee uur lang werd er gesproken over thema’s als veiligheid, economie, onderwijs en de vele regels die Europa de lidstaten oplegt. Wel of geen europese grenspolitie, de mate van kromming van banenen (daar blijkt een europese richtlijn voor te bestaan), Europa kon de Leidenaren niet echt boeien.

De discussie tussen de verschillende partijen werd zelden fel, het publiek bleek ook nauwelijks behoefte te hebben om wat meer scherpte in het debat te brengen. Slechts een enkeling had een vraag voor de (potientiƫle) europarlementariƫrs.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×