Catharina-Amaliamunten voor Leidse kinderen

Burgemeester Lenferink heeft gistermiddag een speciale geboorteset euromunten uitgereikt aan zes Leidse kinderen die op 7 december vorig jaar, gelijk met Prinses Catharina-Amalia, in Leiden zijn geboren. Deze munten zijn een herinneringsgeschenk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima voor alle kinderen die op dezelfde dag zijn geboren als het eerste kind van het kroonprinselijk paar. In totaal zijn er in heel Nederland 442 van de speciale muntensets uitgereikt.

De geboorteset is op verzoek van de Prins en Prinses door de Koninklijke Nederlandse Munt ontwikkeld en bevat de acht euromunten (1, 2, 5, 10, 20 en 50 eurocent, 1 en 2 euro) uit het geboortejaar van de toekomstige troonopvolgster en een speciaal ontworpen zilveren penning met op de voorzijde het wapen van Prinses Catharina-Amalia en op de achterzijde de beeltenis van de Prinses.

De munten en zilveren penning zijn geslagen in de speciale verzamelaarskwaliteit Brilliant Uncirculated. De verpakking staat in het teken van de laatste generaties troonopvolgers van het Koninkrijk der Nederlanden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×