Feestelijke opening ecologische zone Slaaghstrook

Wethouder Van der Sande van Wijkbeheer en gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Leen van der Sar openen dinsdag de ecologische zone Slaaghstrook in de Merenwijk. De ecologische zone is de eerste stap naar de aanleg van een ecologische en recreatieve verbindingsroute tussen het Landgoederengebied in het westen, en het Veenweidegebied ten oosten van Leiden. Als het totale project gerealiseerd is, kunnen recreanten per fiets, kano of te voet van de Haarlemmertrekvaart tot aan de Zijl genieten van een stuk natuur aan de rand van de stad.

Van der Sande en Van der Sar zullen de Slaaghstrook samen met alle aanwezigen een deel van de recreatieve route fietsen. Alle fietsers krijgen een zakje ratelaarzaad om onderweg uit te strooien en zo de Slaaghstrook nog bloeiender te maken. De festiviteiten worden afgesloten met een muzikale verrassing, verraadt het persbericht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×