Drie mishandelingen in centrum

Zaterdagmiddag heeft de politie een 25-jarige man uit Zaandam op de Beestenmarkt aangehouden in verband met mishandeling van een 52-jarige Leidenaar. Op de Beestenmarkt was men bezig met het opruimen van een rommelmarkt toen de mannen ruzie kregen over het wegrijden van auto’s van deelnemers van de rommelmarkt. De man uit Leiden werd met hoofdletsel en kneuzingen aan zijn enkel en ribben overgebracht naar het LUMC. Beide mannen deden aangifte van mishandeling. De verdachte uit Zaandam gaf daarbij een valse naam op. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Officier van Justitie. Ook op de Hogewoerd en de Nieuwe Beestenmarkt vonden dit weekend mishandelingen plaats.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 32-jarige Leidenaar op de Hogewoerd in elkaar geslagen. Toen hij een groep jongens passeerde, werd hij met een fietsketting bedreigd die hij maar net kon afweren. Even verderop werd hij zonder aanleiding van zijn fiets getrokken en door drie jongens mishandeld. Door omstanders werd het slachtoffer ontzet. Hij hield aan de mishandeling letsel aan zijn elleboog over. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Diezelfde nacht heeft er een mishandeling plaatsgevonden in een café aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 29-jarige man uit Murcia (Spanje) kreeg zonder aanleiding een kapot glas in zijn hals gestoken door een nog onbekende man. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×