Het koffiehuis aan de Willem de Zwijgerlaan werd twee weken geleden in brand gestoken. (Foto: Chris de Waard).

Haagse pyromaan opgepakt

De politie heeft afgelopen maandag een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van diverse brandstichtingen in Leiden. In de nacht van zondag 13 op maandag 14 juni werd brand gesticht in het koffiehuis op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Haarlemmerweg. Ook een motorfiets op de Rijnsburgersingel ging in vlammen op. Daarbij liep ook de woning waar de motor tegenaan stond geparkeerd brand-, rook- en waterschade op. Bij de branden deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De man is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Een onderzoek naar andere brandstichtingen in zowel Leiden als Den Haag volgt nog.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×