Gemeente gaat ruim 100 (brom)fietswrakken verwijderen

Afgelopen week is de gemeente begonnen met het ‘labelen’ van fiets- en bromfietswrakken in delen van het centrum. Medewerkers van de sector Stadstoezicht hebben op en om de Breestraat, de Korevaarstraat, de Boommarkt, de Apothekersdijk, de Nieuwe Rijn en de Botermarkt 111 van dergelijke wrakken van een waarschuwingslabel voorzien. Daarop staat te lezen dat de wrakken komende week worden verwijderd. De gemeente slaat de wrakken gedurende twee weken op bij Stadstoezicht op de Oude Vest 215. Als de rechtmatige eigenaar zijn of haar (brom)fiets na twee weken niet heeft opgehaald, worden de wrakken beschikbaar gesteld aan een goed doel of afgevoerd. Na de zomer gaat de gemeente deze opruimactie maandelijks herhalen. Daarbij komen ook andere delen van de stad aan de beurt.

Bewoners kunnen (brom)fietswrakken in hun buurt melden bij het servicepunt woonomgeving op nummer 071 5165501. Tijdens de maandelijkse controle zal Stadstoezicht de binnengekomen meldingen langslopen en de (brom)fietswrakken voorzien van een label,. Een week later worden de wrakken verwijderd.

Bewoners die vermoeden dat hun (brom)fiets in het kader van deze actie is verwijderd, kunnen zich op maandag van 12.00 tot 13.00 uur en op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur melden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×