Leidse Tuna wint drie prijzen op Frans festival

De Tuna Femenina Universitaria de Leiden, een Leidse studentenvereniging die Spaanse studentenmuziek ten gehore brengt, is afgelopen weekend tijdens een tunafestival in het Zuid-Franse Pau meerdere keren in de prijzen gevallen. De groep won de tweede prijs, kreeg een prijs voor de beste balkonscène en werd verkozen tot de meest sympathieke tuna van het festival.

De Tuna uit Leiden bestaat uit veertien studentes en ex-studentes die, gekleed in middeleeuws tenue, al zingend en spelend door de straten trekken en “het hart van menig man op hol doen slaan”, aldus het persbericht. Ze spelen niet alleen serenades en bolero’s, maar ook swingende Zuid-Amerikaanse ritmes. Met hun meerstemmige gezang en traditionele instrumenten zoals de bandurria, de Spaanse luit en de pandereta (tamboerijn) brengen zij een zeer eigen geluid voort.

Het festival in het Zuid-Franse Pau is één van de vele internationale festivals waaraan de Leidse tuna heeft meegedaan, en volgt na succesvolle optredens in Braga en Coimbra (Portugal), Murcia (Spanje), Leiden, Eindhoven en Nijmegen. Eind september staat de Leidse tuna weer op de planken op een tuna festival in Eindhoven, waar circa 25 tuna’s uit binnen- en buitenland worden verwacht. Ondertussen begeven de Leidse studentes zich regelmatig op straat, in café’s en op feesten en partijen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×