Leids taxibedrijf Eltax failliet

Eltax, het grootste en oudste taxibedrijf van Leiden is niet meer. Het bedrijf is failliet en de 70 personeelsleden staan op straat. Een doorstart is niet waarschijnlijk. Eltax is na Taxi Schutte en Taxibedrijf Koenes het derde Leidse taxibedrijf dat op de fles gaat. Twee jaar geleden legde Schutte het loodje. Daarbij ging de gemeente Leiden al voor ruim vier ton het schip in. Ook Koenes bleek de hevige concurrentie op de geliberaliseerde taximakrt niet aan te kunnen.

De twee grootste taxibedrijven in Leiden zijn nu Taxi de Groot en Wielkens. Bij deze twee bedrijven maakt men zich weinig zorgen over de toekomst. Beide bedrijven laten weten dat de zaken goed gaan.

Advertentie

Leiden taxi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×